30.03.2017

Zapraszam Cię do podróży kulinarnej

Jak zawsze będzie smacznie i zdrowo. Co ze sobą zabrać?

Zgodnie z moim planem na 2017 r. uczę się przygotowywać zdrowe i pełnowartościowe posiłki. Staram się prawidłowo odżywiać, a przy okazji dbać o stan moich oszczędności, które dzięki mojemu zaangażowaniu oraz pomysłowości systematycznie rosną.

W jaki sposób? Przede dzięki stosowaniu się do porad, o których pisałam we wpisie na temat sposobów na niemarnowanie jedzenia. Jestem oszczędna również w kuchni.

Dzisiaj chcę Ci zaproponować potrawę, która pochodzi z Węgier, czyli leczo. Nie będzie to jednak oryginalna wersja tego dania, gdyż nie zawiera kiełbasy, ale mięso z kurczaka, które jest chude i lekkostrawne. Oczywiście moje leczo również będzie pełne pysznych i zdrowych warzyw takich jak papryka, cebula, cukinia, pomidory czy marchewka.

Jeśli chcesz dowiedzieć się jak wykonałam to danie – przepis znajdziesz w książeczce „Apetyt na zdrowie” – polecam :-).

imgFoto.: pixabay.com

Pamiętaj, żeby w razie potrzeby poprosić kogoś z rodziny o pomoc w krojeniu składników i przygotowywaniu dania na ciepło.

Lokatka

Przeczytaj również:

Co jest ważne zarówno w jedzeniu jak i w oszczędzaniu

Co łączy jazdę na rowerze, zdrowe odżywianie i nauczenie się gotowania

Zdrowe jedzenie może być łatwe w przygotowaniu

 

67
Dodaj Komentarz
  • 4
  • 14
  • 8
Komentarze