06.03.2023

Talerze pełne zdrowia

O prawidłowych nawykach żywieniowych w teorii i praktyce :)

Pretekstem do pogadanki na temat zasad prawidłowego odżywiania się były kanapki, które uczniowie musieli samodzielnie przygotować. Wśród składników były same zdrowe i pełnowartościowe produkty - chleb pełnoziarnisty, masło, jajka, ser biały i żołty, sałata, papryka, szczypiorek, rzodkiewki, pomidory i ogórki. W trakcie krojenia i komponowania kanapek uczniowie poznawali ich wartości odżywcze, składniki pokarmowe oraz znaczenie dla prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu. Wszystkie kanapki były kolorowe, pachnące świeżymi warzywami oraz bardzo zdrowe i apetyczne. Nic więc dziwnego w tym, że taki zestaw śniadaniowy od SKO zniknął w oka mgnieniu.

12
Dodaj Komentarz
  • 14
  • 10
  • 6
Komentarze