31.05.2020

Niemarnowanie jedzenia -Pomysły SKO-wiczów.

Popatrz jakie dania wyczarował Nikodem wspólnie z mamą :

                                            img          img

  Z ziemników,które zostały z obidu, pieczarek, sera, wędliny- powstały smaczne kotlety ziemniaczane z dodatkami.

                                                 img             img

A z makaronu i parówek , którym kończył się termin przydatności do spożycia -przygotowali piękne i smaczne

danie dla rodzinki.

 

 imgimgimg

 SKO-wicz Bartek, aby wykorzystać produkty z lodówki przygotował:

 

 

          imgimgimg

smaczną sałatkę warzywną z jogurtem i zdrowym ziarnistym chlebkiem.

 

 img   img   img   img  img   img

 

   Jakub wspólnie z mamą upiekł lubianą przez domowników pizze.

img img img

Wykorzystał do niej : pieczarki, wedlinę i inne produkty wymagające szybkiego zużycia.

 

 imgimgimg

 

 Martynka zaskoczyła nas deserem.

img

Do bananów, które trzeba było już zużyć, dodała jagody i inne składniki komponując smaczny deser lodowy.

 

img   img   img   img   img   img

 

  Julka wspólnie z mamą przygotowała i upiekła smaczną pizze.

img

Dodała do niej poza podstawowymi skłanikami, mięsko z kurczaka, pozostałe z obiadu.

Wykończyła smakołyk serem, którego mama kupiła za dużo i który trzeba było już wykorzystać.

Cała rodzina była bardzo zadowolona i zjadła smakołyk do ostatniego kęsa.

A innym razem, wykorzystując produkty z lodówki - wspólnie z bratem przygotowała kanapeczki na śniadanie.

                        imgimgimgimg

Czekamy na Twoje pomysły w jaki sposób ponownie wykorzystać produkty.

125
Dodaj Komentarz
  • 3
  • 6
  • 4
Komentarze