27.05.2020
Dlaczego warto umieć gotować?
Umiejętność gotowania sprzyja powstawaniu dobrych nawyków żywieniowych oraz pozwala być samodzielnym.
Ekipa Chrumasa podkreśla inne zalety związane z umiejętnością gotowania:
- sprawiamy radość innym, przyrządzając coś dla swoich bliskich
- wiemy, co jemy – samodzielnie przygotowując danie z prostych produktów mamy pewność, co ląduje na naszym talerzu
- oszczędzamy – samodzielnie przyrządzanie jedzenia jest często tańsze od gotowych dań
- przyrządzamy sobie danie tak, jak lubimy – możemy wybrać te dodatki, posypać takimi ziołami, na które mamy ochotę
- możemy podróżować – przyrządzając dania z całego świata poznajemy kulturę i tradycje różnych krajów.
Poznajemy nowe smaki i zapachy. Ćwiczymy zmysł dotyku, węchu, smaku i wzroku. Uczymy się planowania, koncentracji i cierpliwości oraz jak zachować porządek. Kuchenne klimaty to doskonałe miejsce na zdobywanie wiedzy:)
0
106