24.04.2017

W zdrowym ciele- zdrowy duch:))

Zdrowo się odżywiamy i przygotowujemy wiosenne kanapki.

 

Zazieleniło się na dworze. W szkolnych kącikach przyrodniczych wyrósł piękny szczypiorek, rzeżucha,  w sklepach  nareszcie pojawiły się świeże nowalijki. Dzieci długo na to czekały, a teraz postanowiły wykorzystać te dary i samodzielnie przygotować wiosenne, kolorowe kanapki. Przed przystąpieniem do pracy przeprowadzona została pogadanka na temat zdrowego odżywiania oraz zaprezentowana piramida żywieniowa.

 

Uczniowie jednogłośnie stwierdzili, że surowe warzywa i owoce to źródło witamin i samo zdrowie! Przekonani , że dostarczą swojemu organizmowi bombę witaminową, z entuzjazmem  przystąpili do dzieła.

Wiktoria zbiera plony z klasowego "ogródka"


           

Najpierw należało zadbać o higienę. Warzywa i rączki starannie zostały umyte.

Ufff, nareszcie…