"ZIELONO MI, CZYLI WIOSNA NA TALERZU"
„Zielono mi, czyli wiosna na talerzu” – to hasło V Międzyklasowego Konkursu Kulinarnego klas 5-8, który odbył się 4 kwietnia w naszej szkole.
W konkursie swoje umiejętności kulinarne zaprezentowali uczniowie z klasy 5a, 5b, 6a, 7a, 7b oraz 8a i 8b, a Jury w składzie:
🔹p. Robert Król (szef kuchni hotelu Roś) jako przewodniczący,
🔹p. Monika Martyn (Piernikarnia Cafe)
🔹p. Lucjan Bazydło (Restauracja Baszta)
obserwowało, podpowiadało, pomagało i oceniało wysiłek naszych uczniów.
Na co postawili nasi uczniowie? Na makaron z pesto, zielone naleśniki, sushi 🍣, tortillę z kurczakiem, sałatki 🥗, desery🧁, koktajle, przekąski)!
Kolorowe stoły i apetycznie zaprezentowane potrawy zachwyciły zarówno Jury jak i organizatorów konkursu!
Tak wygląda punktacja poszczególnych klas:
I miejsce – klasa 5b i 6a (102 pkt.)
II miejsce – kl. 8a i 7a (99 pkt.)
III miejsce – 8b (98 pkt.)
IV miejsce – 7b i 5a (96 pkt.)
Wszystkim uczestnikom bardzo dziękujemy za udział i zapraszamy na kolejny konkurs w przyszłym roku szkolnym!
Jakie ładne!
SUPER
SUPER!!!!
pozdrawiam