14.05.2018

Zdrowie ukryte w deserach

Po ciekawych kanapkach, kolorowych sałatkach i owocach w przeróżnych odsłonach – przyszedł czas na desery…

Tegoroczna, IV edycja Międzyklasowego Konkursu Kulinarnego, który odbył się 26 kwietnia, przebiegała pod hasłem „Zdrowie ukryte w deserach”. W zmaganiach o tytuł szkolnego mistrza kuchni walczyło 8 zespołów, czyli 26 uczniów. Jury w składzie: p. Robert Król – szef kuchni hotelu „Roś”, p. Małgorzata Szumowska – właściciel restauracji „Belweder” oraz p. Alina Wiktorko – starszy asystent ds. higieny pracy, bacznie obserwowało i oceniało uczestników konkursu. Punktowana była pomysłowość kompozycji, różnorodność produktów, współpraca w grupie, sposób podania, estetyka pracy oraz efekt końcowy.

Wprawdzie jury wyłoniło zwycięzców (różnice w punktacji były minimalne) ale w tym roku tak naprawdę nie ma wygranych i przegranych – wszystkim należy się nagroda za dobre chęci, odwagę i kreatywność. Na wszystkich uczestników czekają więc dwie wspaniałe niespodzianki: zaproszenie na pizzę do restauracji Belweder oraz słodki poczęstunek w hotelu Roś.

6
Dodaj Komentarz
  • 1
  • 20
  • 29
Komentarze