Zdrowie ukryte w deserach
Po ciekawych kanapkach, kolorowych sałatkach i owocach w przeróżnych odsłonach – przyszedł czas na desery…
Tegoroczna, IV edycja Międzyklasowego Konkursu Kulinarnego, który odbył się 26 kwietnia, przebiegała pod hasłem „Zdrowie ukryte w deserach”. W zmaganiach o tytuł szkolnego mistrza kuchni walczyło 8 zespołów, czyli 26 uczniów. Jury w składzie: p. Robert Król – szef kuchni hotelu „Roś”, p. Małgorzata Szumowska – właściciel restauracji „Belweder” oraz p. Alina Wiktorko – starszy asystent ds. higieny pracy, bacznie obserwowało i oceniało uczestników konkursu. Punktowana była pomysłowość kompozycji, różnorodność produktów, współpraca w grupie, sposób podania, estetyka pracy oraz efekt końcowy.
Wprawdzie jury wyłoniło zwycięzców (różnice w punktacji były minimalne) ale w tym roku tak naprawdę nie ma wygranych i przegranych – wszystkim należy się nagroda za dobre chęci, odwagę i kreatywność. Na wszystkich uczestników czekają więc dwie wspaniałe niespodzianki: zaproszenie na pizzę do restauracji Belweder oraz słodki poczęstunek w hotelu Roś.
MOI KOLEDZY TAM BILI.
Super konkurs polecam!
Super konkurs polecam!
było smaczne
MNIAM MNIAM
Gratulacje dla Wszystkich zespołów. Pozdrowienia dla Pani Krysi.