21.05.2020
CO ZROBIĆ Z JEDZENIEM, ABY GO NIE ZMARNOWAĆ?
Marnowanie żywności jest problemem, który dotyczy każdego z nas.
W Europie wyrzuca się średnio ok. 179 kg żywności/osobę rocznie. Szacuje się, że w samej Polsce wynik ten wynosi aż 235 kg, gdzie do kosza najczęściej trafia aż 50 % kupionego pieczywa oraz 1/3 warzyw i wędlin. Częstym powodem niewykorzystania jedzenia jest krótki czas jego przydatności.
Co zatem zrobić z jedzeniem, aby go nie marnować?
Odpowiedź na to pytanie uzyskasz oglądając filmik przygotowany przez Fundację Uniwersytet Dzieci.
9
156
Super
Super
Nie marnujcie jedzenia
Nie marnujcie jedzenia
Nie marnujcie jedzenia
Kupować na bieżąco, nie za dużo.
Zrowie
Pozdrawiamy i do nas zapraszamy!
My również pozdrawiamy i głosik sympatii u Was zostawiamy 🙂