13.05.2018
Kreatywnie z Lokatką
Budyń z kaszy jaglanej
Zaprosiłam Pancernika Hatetepesa na domowy budyń. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu.
Możesz poprosić rodzica o pomoc.
Przygotuj:
- pół szklanki kaszy jaglanej
- 2 szklanki ulubionego mleka
- dodatki: miód, sok malinowy, owoce, orzechy, wiórki kokosowe, kakao
Przygotowanie:
Kaszę dobrze wypłucz w zimnej wodzie. Wrzuć ją do rondelka, zalej mlekiem i postaw na gazie. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż cały płyn wchłonie się w kaszę.
Ugotowaną kaszą zmiksuj na gładką masę. Dodaj trochę miodu lub soku.
Wszystko dobrze wymieszaj i przełóż do szklanych salaterek.
Udekoruj ulubionymi owocami albo orzechami.
Smacznego!
Pozdrawiam
Lokatka
1
5
Super danie