DZIEŃ FASOLKOWYCH CUKIERKÓW JELLY BEAN
Dla łakomczuchów wymyślono na 22 kwietnia Dzień „Fasolkowych” Cukierków Jelly Bean (Jelly Bean Day) Świętowanie dotyczy amerykańskich fasolek wszystkich smaków, a jest ich aż 16: mandarynka, zielone jabłuszko, jagoda, kokos, wiśnia, cytryna, czerwone jabłuszko, arbuz, śliwka, malina, brzoskwinia, soczysta gruszka, grejpfrut, winogrono, banan, limonka. Na dzień dzisiejszy, Jelly Belly Candy Factory proponuje klientom na całym świecie fasolki-żelki w ponad 100 smakach.Produkcja jednej fasolki Jelly Belly zajmuje od 7 do 14 dni.Najpopularniejsze smaki Jelly Belly na świecie to Tutti-Fruitti oraz Bardzo Wiśniowy (Very Cherry).Pierwszymi ośmioma smakami Jelly Belly w roku 1976 były fasolki o smakach: Bardzo Wiśniowy, Piwo Korzenne, Cream Soda, Mandarynka, Zielone Jabłuszko, Cytryna, Lukrecja i Winogrono.
Jeżeli ktoś, mimo niedawno zakończonych Świąt, odczuwa niedosyt słodkości- może degustować te owocowe cukiereczki do woli.
Lubię cukierki.
Bardzo lubię cukierki Tutti- Fruitti
Bardzo je lubię i kupuję od 2010roku.