04.05.2025
Talerz zdrowego żywienia
Co jeść i w jakich proporcjach, a czego unikać?
W naszej codziennej diecie, podobnie jak na talerzu, 50% powinny stanowić warzywa i owoce, 25% pełnoziarniste produkty zbożowe i 25% produkty będące źródłem białka (drób, ryby, nasiona roślin strączkowych, orzechy, jaja, produkty mleczne).
foto: https://ncez.pzh.gov.pl/abc-zywienia/talerz-zdrowego-zywienia/
5
29
🤗Cieplutko pozdrawiam 🤗
⭐️🌜Spokojnej nocy i kolorowych snów 🌜⭐️
⭐️🌜Spokojnej nocy i kolorowych snów 🌜⭐️
Witam wieczorkiem:)
____¶¶¶¶¶¶_____¶
__¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶____¶
_¶¶¶_______ ¶___ ¶¶
¶¶¶__¶______ ¶__¶¶¶
¶¶¶___¶¶_____¶_ ¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶_____¶_¶¶¶
___¶¶¶¶_____¶_¶¶¶
___________¶__¶¶
___¶¶¶¶¶¶¶¶_¶¶ ___¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
_¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__¶___________¶¶¶¶¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶__Serdecznie pozdrawiam¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶_ i głosiki zostawiam__¶¶
¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶______________¶¶¶¶¶
_¶____________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
___¶__________¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
______¶_______¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
________¶_____¶¶¶¶¶¶¶
___________¶__¶¶¶¶
_____________¶¶¶
______________¶ ¶¶_¶
_________ ¶¶__¶
_______ ¶¶¶¶_¶______¶¶¶¶
______ ¶¶¶__¶_____¶¶¶¶¶¶¶
_____ ¶¶¶ __¶_____¶¶___¶¶¶
_____ ¶¶¶___¶ ______¶__¶¶¶
_____ ¶¶ ____¶ ________¶¶¶
_______ ¶_____¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶
________ ¶______¶¶¶¶¶¶
Przydatne informacje, pozdrawiamy :)