14.05.2021

Najlepsze sposoby, by nie marnować jedzenia

Zajęcia w Klubie Młodego SKO-wicza poświęcone racjonalnemu gospodarowaniu żywnością

Na dzisiejszych zajęciach Klubowicze z "SKOwa" pracowali z książeczką "Apetyt na zdrowie - czyli o zasadach prawidłowego odżywiania, świadomym kupowaniu i niemarnowaniu żywności". Wspólnie omówiliśmy, na czym polega zjawisko marnowania żywności i dlaczego tak ważne jest umiejętne gospodarowanie żywnością w każdym domu. W trakcie spotkania, które odbyło się w ramach projektu SKO "My nie marnujemy, czyli zero waste w kuchni", Klubowicze poznali najlepsze i sprawdzone sposoby na niemarnowanie jedzenia. Efektem ich pracy jest "Karta zasad, by nie marnować żywności", którą każdy uczeń zabrał do domu, aby pokazać ją rodzicom i zachęcić wszystkich domowników do racjonalnego gospodarowania jedzeniem. 

 

10
Dodaj Komentarz
  • 25
  • 24
  • 7
Komentarze