25.05.2021

Bogatsi o wiedzę i umiejętności w zakresie niemarnowania żywności

Za nami kolejny tydzień projektu SKO "My nie marnujemy, czyli zero waste w kuchni" :)

Majowy projekt zaanagazował całą społeczność naszej szkoły. Jak zwykle działo się bardzo dużo - niemal każdego dnia odwiedziliśmy uczniów i realizowaliśmy zagadnienia dotyczące sposobów na niemarnowanie żywności, a "W kuchni Mikołaja" oraz " W zakątku maluchów" odbywały się kreatywne warsztaty kulinarne, jak resztkowe składniki zamienić w pyszne, zdrowe i pełnowartościowe dania. W naszym "zero waste menu" znalazły się: zapiekany ryż z jabłkami, domowa pizza, tosty, zapiekanka ziemniaczana z porem, soki owocowe, sałatka jarzynowa czy jarskie łódeczki.

Zobaczcie sami - zapraszamy do fotorelacji :)

zajęcia SKO w klasach:

warsztaty kulinarne:

10
Dodaj Komentarz
  • 10
  • 15
  • 6
Komentarze