23.05.2018

To przyjemność, a nie przymus wspólnie przygotować hummus

Ciecierzyca i jej wartości odżywcze

     img

     Dzisiaj Pani Anetta Marciniak, właścicielka firmy gastronomicznej "Imbir", wykonała wspólnie z przyrodnikami z klasy 2b pyszną, zdrową, aromatyczną, ekologiczną pastę z ciecierzycy. Dzieci samodzielnie siekały cebulę, obierały i wyciskały czosnek, kroiły suszone pomidory i łączyły blenderem wszystkie składniki hummusu. Najwięcej radości sprawiło drugoklasistom samodzielne komponowanie wartościowych, kolorowych kanapek na bazie pełnoziarnistego chleba.

   Wojtuś tak podsumował to spotkanie: To były najfajniejsze zajęcia !

img

A mnie najbardziej ucieszył fakt, że moi wychowankowie, nawet przysłowiowe Tadki - Niejadki, z apetytem wcinali samodzielnie przygotowane kanapki, na których królował hummus i smakowite dodatki w postaci pomidorków, ogórków, papryki i szczypiorku.

 Pani Anetto, serdecznie dziękujemy za ciekawe zajęcia oraz przepis na prostą, zdrową i smaczną pastę do kanapek.

img

Przedstawiam Panią Anettę Marciniak

imgimg

Kolejne etapy przygotowania hummusu

imgimg

Tu powstają pożywne kanapeczki

img

Ciekawy smaczek :-)

imgimg

Brawo Wy!

img

Została ostatnia kromeczka

img

Wesoła ekipa z z hummusem na wynos i z przepisem też na wynos :-)

img

A teraz spalamy kalorie :-)

 

 

 

17
Dodaj Komentarz
  • 12
  • 8
  • 4
Komentarze