20.11.2012

Pysznie i zdrowo

6 listopada w ramach obchodów Dnia Zdrowego Śniadania rodzice z uczniami lub sami uczniowie przygotowywali w klasach smaczne posiłki.

Na talerzach znalazły się pyszne kanapki z wędliną, sałatą, pomidorem, rzodkiewką, papryką, pastą jajeczną, białym i żółtym serem i innymi smakołykami. Dużym powodzeniem cieszyło się białe i ciemne pieczywo. Każdy uczeń mógł wybrać również swój ulubiony owoc. Przed przystąpieniem do wspólnego spożywania śniadania, przypomniane zostały zasady kulturalnego zachowania przy stole oraz dbania o higienę.

Wszyscy byli bardzo zadowoleni z tak pięknie przygotowanego posiłku. W niedługim czasie chcielibyśmy ponownie zorganizować dzień zdrowego odżywiania.

3
Dodaj Komentarz
  • 26
  • 23
  • 30
Komentarze