19.02.2013

Dzień Zdrowego Odżywiania

18 lutego uczniowie klas II b oraz III b wykonywali pyszne sałatki owocowe oraz soki ze świeżych owoców. Przed przystąpieniem do pracy przypomnieli zasady zdrowego odżywiania.

Uczniowie klasy II b podzieleni na zespoły kilkuosobowe wykonywali różne sałatki ze świeżych owoców, zaś uczniowie klasy III b porównywali walory smakowe soków wykonanych ze świeżych owoców z sokami kupionymi w sklepie. Różnica była kolosalna. Uczniowie stwierdzili, że sok wykonany ze świeżych owoców jest smaczny, gęsty i zdrowy, a sok kupiony w sklepie jest bardzo słodki, wodnisty,
a do tego zawiera mnóstwo konserwantów.
Po omówieniu walorów zdrowotnych nastąpiła oczekiwana przez wszystkich degustacja. Apetyt dopisał, bo po kilku minutach kubeczki i miseczki świeciły pustkami.

dscn0270.JPG

dscn0274.JPG

dscn0272.JPG

dscn0276.JPG

dscn0278.JPG

dscn0280.JPG

dscn0281.JPG

10
Dodaj Komentarz
  • 27
  • 25
  • 17
Komentarze