Lokatka uprawia kiełki a my szczypiorek
Co roku o tej porze na naszych oknach jest zielono od witamin.
Uprawa szczypiorku jest bardzo łatwa.
Zamiast doniczki wykorzystaliśmy plastikową butelkę.
JEDZMY SZCZYPIOREK
Dlaczego warto jeść szczypiorek?
Zaleca się codzienne spożywanie szczypiorku dla urody – zawarte w nim witaminy korzystnie wpływają na kondycję skóry, zapobiegają powstawaniu zmarszczek. Poza tym dieta szczypiorkowa pomaga pozbyć się trądziku. Dieta bogata w świeży szczypiorek powoduje zatrzymanie wypadania włosów, poprawia ich wzrost i zmniejsza łamliwość.
Właścowości zdrowotne szczypiorku
Szczypiorek jest bardzo dobrym źródłem żelaza, miedzi, manganu oraz witamin A, C, K. Tylko 10 dag świeżo ściętego szczypiorku całkowicie zaspokaja dzienne zapotrzebowanie organizmu na te witaminy. Poza tym dostarcza witaminę B2, kwas foliowy, wapń, siarkę, sód, potas, fosfor, cynk, bor, molibden oraz ważną dla wzroku luteinę.
Witaminki dla chłopczyka i dziewczynki 😘😘
Lubię takie witaminki w domu też mamy 🤗
Pozdrawiamy cieplutko z sympatycznego Koła:)
Pozdrawiamy i do Orzysza WAS zapraszamy.
Super☺😀
fajne