29.05.2023

"Smacznie i zdrowo" czyli dzień gofra z ulubionym owocem

Na koniec miesiąca poświęconego zdrowemu odżywianiu organizujemy DZIEŃ GOFRA, w czasie którego uczniowie sami pieką gofry dla całej naszej społeczności. Każdy z nas zjada gofry z ulubionymi owocami, dostarczając organizmowi niezbędnych witamin :)

Idealne gofry powinny być chrupiące na zewnątrz, a miękkie w środku. 

Gofry wykonane samodzielne nie mają dużo kalorii. 

Mogą być wykonane bez dodatku cukru, tylko na naturalnych 

i domowych składnikach. 

My wykonaliśmy gofry na wodzie gazowanej,

jajkach od domowych i szczęsliwych kurek SKO-wiczów,

z odrobiną oleju roślinnego i miodu. 

To wszystko ;) 

 

Zajadaliśmy się nimi z sezonowymi owocami.

Było pysznie!

img

0
Dodaj Komentarz
  • 5
  • 15
  • 6