08.10.2017

Na straganie w dzień targowy...

Na zajęciach lekcyjnych uczniowie klasy I utrwalali nazwy warzyw oraz rozmawiali na temat ich niezwykłych właściwości.

 

       Pierwszaki poznały zalety i korzyści płynące ze spożywania warzyw. Teraz już wiedzą, że warzywa to produkty, z którymi trzeba się na dobre zaprzyjaźnić.

  Zalety warzyw wynikają z ich niskiej wartości kalorycznej, ze znikomej zawartości tłuszczu i z tego, że są produktami o dużej objętości a spożywanie ich powoduje wypełnienie żołądka i sprawia uczucie sytości. 

   Warzywa powinny stanowić dodatek do każdego posiłku. 

  Na zakończenie zajęć uczniowie z pomocą swojej wychowawczyni - pani Bożenki wykonali takie oto piękne prace :)

imgimgimgimg

 

 

img

 

img

imgimg

 

imgimgimg

 

imgimg

9
Dodaj Komentarz
  • 7
  • 2
  • 1
Komentarze