03.05.2021
Na majówkę - talerze z otrąb
03.05.2021
Rozpoczyna się sezon pikników, biwaków, ognisk i wyjazdów na działki.
Na te okazje i wypady doskonale się nadadzą talerze z otrąb.
-
To idealny zamiennik dla plastikowych, styropianowych lub papierowych talerzy jednorazowych, z którymi spotykamy się niemal wszędzie: na grillach, w lokalach gastronomicznych, czy zestawach obiadowych dostarczanych przez firmy cateringowe.
-
Talerze z otrąb – przy odpowiednim stosowaniu – mogą służyć jako naczynia wielokrotnego użytku.
-
Nie zaszkodzi im podgrzewanie w piekarniku ani płynne potrawy, np. zupy lub sosy (choć w przypadku gorących potraw wyczuwalny staje się lekki posmak otrąb).
-
Talerzyki produkowane są w Polsce z polskich BIO surowców (zatem mogą trafiać do odpadów kompostowalnych). W 100% naturalny skład tworzą: otręby z samopszy, woda i odrobina ekologicznego oleju, dzięki któremu nabierają one twardości. Sprzedawane są na sztuki.
-
Jako że są to sklejone olejem otręby bardzo zdrowego zboża (samopszy), można je nawet spokojnie... schrupać po posiłku
0
11