10.05.2018

Kreatywnie z Lokatką

Budyń z kaszy jaglanej

Zaprosiłam Pancernika Hatetepesa na domowy budyń. Jest łatwy i szybki w przygotowaniu.

Możesz poprosić rodzica o pomoc.

Przygotuj:

- pół szklanki kaszy jaglanej

- 2 szklanki ulubionego mleka

- dodatki: miód, sok malinowy, owoce, orzechy, wiórki kokosowe, kakao

Przygotowanie:

Kaszę dobrze wypłucz w zimnej wodzie. Wrzuć ją do rondelka, zalej mlekiem i postaw na gazie. Gotuj na małym ogniu przez około 15 minut, aż cały płyn wchłonie się w kaszę.

Ugotowaną kaszą zmiksuj na gładką masę. Dodaj trochę miodu lub soku.

Wszystko dobrze wymieszaj i przełóż do szklanych salaterek.

Udekoruj ulubionymi owocami albo orzechami.

Smacznego!

img

Fot. Pixabay.com

 

Pozdrawiam

Lokatka

54
Dodaj Komentarz
  • 10
  • 0
  • 6
Komentarze