20.09.2016

Czy wiesz, że…

Świeże jabłka zawierają witaminy: C, A, E, D, K, witaminy z grupy B oraz beta-karoten, minerały, a także dużą ilość błonnika. Nic dziwnego, że są tak cenione przez dzieci i dorosłych, a Polska od lat jest jednym z największych producentów jabłek na świecie.

Chcesz poznać inne ciekawostki z zakresu odżywiania lub niemarnowania żywności? Zapraszam do lektury nowej publikacji: „Apetyt na zdrowie – czyli o zasadach prawidłowego odżywiania, świadomym kupowaniu i niemarnowaniu żywności”.

Nasi SKO-wiecze dobrze wiedzą, jak wykorzystać sezon na jabłka. Jakiś przykład? Bardzo proszę – uczniowie ze Szprotawy już pili pyszny sok. Przeczytaj więcej we wpisie "Zbiórka jabłek".

img

 

Czy wiesz, co – oprócz jabłek – można zbierać jesienią?

Sprawdź we wpisach:

"Grzyby zbieramy i pieniążki zarabiamy" na blogu Szkoły Podstawowej w Marzęcicach
"Dzisiaj w naszej ofercie świeże jeże i dżdżownice" na blogu "SP Szychowice - SKO"
"Odjechał" na blogu Szkoły z Izdebek-Kosnych 

 

Pozdrawiam

Lokatka

41
Dodaj Komentarz
  • 1
  • 20
  • 10
Komentarze