20.11.2018

Pyszne i zdrowe śniadania przygotowali

listopad 2018

W ramach Europejskiego Dnia Zdrowego Jedzenia i Gotowania, który przypada na dzień 8 listopada, uczniowie klas I-III przygotowali na lekcjach zdrowe kanapki. 

Celem święta jest promowanie zdrowego jedzenia wśród najmłodszych (i nie tylko), dobrych nawyków żywieniowych, spożywania regularnie posiłków, informowanie o konsekwencjach złej diety.

Rozpoczynanie dnia bez posiłku, bądź niejedzenie między lekcjami, źle wpływa na samopoczucie i koncentrację uczniów. Dlatego należy uświadamiać uczniom i ich rodzicom, jak ważne jest codzienne jedzenie śniadania i jaka jest jego rola w codziennej diecie.

Po umyciu rąk, uczniowie przystąpili do pracy. Obierali i kroili warzywa, smarowali pieczywo, a następnie nakładali wszystkie przyniesione z domu produkty. 

 Po skończonej pracy i posprzątaniu swojego stanowiska pracy, uczniowie przystąpili do degustacji swoich pysznych kanapeczek. Nie zapomnieli też o swoich najbliższych, których również poczęstowali w swoich domach przygotowanymi kanapkami.

imgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimgimg

74
Dodaj Komentarz
  • 9
  • 19
  • 17
Komentarze