23.03.2017

Jeden chleb, wiele odmian

Dnia 09.03.2017  w auli szkolnej odbyła  się degustacja różnych odmian chleba. Akcja miała na celu propagowanie zdrowotnych właściwości chleba,  jak również promowanie zasad zdrowego odżywiania oraz zachęcenie wszystkich do „zdrowego stylu życia”. Zapach świeżo upieczonego chleba przyciągnął wielu uczniów do przygotowanego stołu z różnorodnym pieczywem. Chleb z miodem, konfiturami i dżemem domowej roboty smakował wyśmienicie. Popularnymi dodatkami do zdrowej kanapki okazały się również  świeże pomidory, ogórki i przepyszne pasty z białego sera, jajek czy ciecierzycy. Podczas poczęstunku dzieci miały   możliwość obejrzenia ciekawych prezentacji multimedialnych o chlebie wykonanych przez swoich rówieśników.  Było przepysznie!!! Niektórzy  mieli aż kolorowe „wąsy” z tak wielkim apetytem pałaszowali  zdrowe i smakowite kanapki.

Imprezę przygotowały panie G. Węgrzynek i R. Bogusz – Fedro.

Serdecznie dziękujemy naszemu sponsorowi:

PANU MARIANOWI BŁAUCIAK  – PIEKARNIA „AGA” GAWORZYCE
oraz wszystkim uczniom i ich rodzicom, którzy pomogli w tym przedsięwzięciu.

img

22
Dodaj Komentarz
  • 18
  • 14
  • 6
Komentarze