18.11.2014

WIEM, CO JEM

Jedzenie warzyw i owoców od najmłodszych lat jest ważnym elementem zdrowego stylu życia. 16.10. 2014r. uczniowie klasy drugiej przygotowali kilka surówek i sałatek warzywnych i owocowych. Przed przystąpieniem do pracy przypomnieli o zasadach higieny podczas przygotowania posiłku oraz o bezpiecznym posługiwaniu się nożem. Ponad godzinę trwało obieranie, krojenie, tarkowanie i mieszanie. Kiedy sałatki i surówki były gotowe każdy zaprezentował swoje ,,dzieło”. Odbyła się degustacja. Można było spróbować wszystkich ,,pyszności”.

 

IMG_5639.JPG

IMG_5638.JPG

IMG_5643.JPG

IMG_5651.JPG

IMG_5650.JPG

IMG_5648.JPG

IMG_5646.JPG

IMG_5642.JPG

IMG_5633.JPG

10
Dodaj Komentarz
  • 14
  • 21
  • 7
Komentarze