26.10.2012

Oszczędna kuchnia na Pomorzu

Smacznie i zdrowo!

Oszczędzać można w różny sposób!

Uczniowie klasy IV przygotowali potrawy regionalne z Pomorza.

DSC04515.JPG

Można było posmakować:

  • chleba swojskiego z ogórkiem kiszonym
  • pierogów z kapustą i grzybami
  • pasztecików z kapustą i grzybami,
  • racuchów,
  • naleśników, placków ziemniaczanych,
  • ruchanek kaszubskich,
  • gofrów pieczonych w starych żeliwnych gofrownicach,
  • kiełbasy swojskiej,
  • masła własnej roboty,
  • marcińskich rogali z Ciechocina,
  • faworków,
  • bułeczek drożdżowych z makiem.

 

DSC04517.JPG

DSC04516.JPG

DSC04512.JPG

...ale była uczta... :-()

22
Dodaj Komentarz
  • 4
  • 10
  • 2
Komentarze