19.05.2021
Problem marnowania żywności
Problem marnowania żywności dotyczy głównie krajów wysokorozwiniętych. Marnotrastwo żywności może wystąpić na każdym etapie produkcji. W samym etapie produkcji wiele produktów mimo, że są dobrej jakości są eliminowane z takich przyczyn jak błąd na opakowaniu czy też drobne uszkodzenie.
Natomiast w gospodarstwach domowych marnowana jest żywność z takich powodów jak przegapienie terminu ważności oraz braku racjonalnego planowania żywności.
źródło: foodfaktyportal, zdjęcia: pixabay.
2
150
Witam cieplutko:)
¯`•♥•´¯)
---`•.¸.•´(¯`•♥•´¯)
(¯`•♥•´¯).`•.¸.•´(¯`•♥•´¯).
--`•.¸.•´----♪♪♪-----`•.¸.•´
___*♥*_______*♥*
_*♥*__ *♥*_*♥*__*♥*
*♥*_____*♥* ____ *♥*
*♥*_SERDECZNIE__*♥*
_*♥*POZDRAWIAMY*♥*
___*♥*___*____*♥*
_____*♥*___*♥*
_______*♥*♥
😊Z uśmiechem do Was zaglądamy i cieplutko pozdrawiamy 😁