20.05.2023

Czwóreczka poleca ciasteczka ryżowe, bezglutenowe

Dzisiaj polecamy Wam przepis na zdrowe ciasteczka ryżowo-kokosowe.

CIASTECZKA  RYŻOWE (bezglutenowe)

1 kostka masła,

1/2  szklanki cukru (trzcinowego, ksylitolu lub innego)

1 cukier waniliowy,

3 jajka,

240 g kleiku ryżowego,

5 łyżek czubatych wiórków kokosowych,

½ łyżeczki proszku do pieczenia,

powidła lub konfitura.

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie dodać jajka. Na koniec kleik, proszek do pieczenia, kokos. Ciasto wyrobić w misce.  Formować kulki spłaszczyć je i układać na blaszce. Zrobić w ciasteczku dziurkę i położyć tam powideł, dżemu. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C 15-20 minut (na złoty kolor). SMACZNEGO!!!

 

img img

 

7
Dodaj Komentarz
  • 14
  • 6
  • 9
Komentarze