26.11.2017
Smaczne zajęcia
Dnia 23 listopada 2017 r. uczniowie klasy IV c i IV e
na kole ekologiczno - przyrodniczym
w ramach programu promującego zdrowe odżywianie
pod kierunkiem opiekuna Eugenii Czabanowskiej
przygotowywali tradycyjne japońskie maki sushi.
Do ich przyrządzania wykorzystali
płatki nori (sprasowane algi), ryż, łososia, paprykę,
ogórek, rzodkiewkę, pastę wasabi, sos sojowy oraz młody
biały imbir.
Poznali technikę zawijania dzięki bambusowej macie oraz
sposób krojenia i spożywania sushi.
NIektórym uczniom potrawa bardzo smakowała,
niektórzy nie mieli odwagi jej spróbować.
15
20
o proszę jak im dobrze!:]
mmmm
Supcio
Też bym chciała sprubowac
super
super
super
Pozdrowienia ze Stojadeł!
Zapraszamy Was do udziału w ogólnopolskim konkursie wiedzy "Młody Przedsiębiorca".
Wystarczy odpowiadać na krótkie pytania zamieszczane w grudniowych wpisach pt. "Akademia Młodego Przedsiębiorcy". Odpowiedzi wysyłajcie mailem.
Do wygrania m. in. kalendarze na 2018 r.
Szczegóły na naszym blogu!
Powodzenia!!!
Pozdrawiam serdecznie
Mniam
JEST FAJNIE
Na pewno lepsze niż hamburger w mieście
Pycha 😋
Serdecznie pozdrawiam blogowych przyjaciół. Życzę udanego wieczoru:-)
🌺¨´"˜~🌺)/¸.~"˜¨🌺
🌺.◦'🌺 ´**« 🌺🌸🌷
🌷🌸🌺 Pozdrawiam wszystkich blogowiczów😘🌺