26.11.2017

Smaczne zajęcia

Dnia 23 listopada 2017 r. uczniowie klasy IV c i IV e
 
na kole ekologiczno - przyrodniczym
 
w ramach programu promującego zdrowe odżywianie
 
pod kierunkiem opiekuna Eugenii Czabanowskiej
 
przygotowywali tradycyjne japońskie maki sushi.
 
 
Do ich przyrządzania wykorzystali
 
 
płatki nori (sprasowane algi), ryż, łososia, paprykę,
 
 
ogórek, rzodkiewkę, pastę wasabi, sos sojowy oraz młody
 
 
biały imbir.
 
Poznali technikę zawijania dzięki bambusowej macie oraz
 
sposób krojenia i spożywania sushi.
 
NIektórym uczniom potrawa bardzo smakowała,
 
 
niektórzy nie mieli odwagi jej spróbować.
 
 
 
 
 
 
15
Dodaj Komentarz
  • 23
  • 1
  • 21
Komentarze