07.12.2012

DZIEŃ ŻYTNIEGO CHLEBA

Chleb jest podstawowym składnikiem naszego pożywienia. Kupujemy go najczęściej. Pieczywa zjadamy sporo – średnio rocznie około 110 kg na osobę, bogatsi 70 kg, biedniejsi – 150 kg. Od jakości chleba w dużym stopniu zależy nasze zdrowie.

Celem dzisiejszej akcji było  zwrócenie uwagi na jakość spożywanego pieczywa i zachęcenie dzieci  do spożywania chleba żytniego.

DSCF3232.JPG

DSCF3222.JPG

DSCF3225.JPG

DSCF3227.JPG

DSCF3234.JPG

copy6_of_Obraz1.jpg

Rozdając   drobne kanapeczki promowaliśmy ich zbawienny wpływ na zdrowie naszego organizmu. Uczniowie zajadali się nimi na przerwach – a jak widać było czym.

DSCF3248.JPG

DSCF3257.JPG

DSCF3261.JPG

DSCF3263.JPG

DSCF3264.JPG

„Dzień  Chleba żytniego”, miał na celu m.in. propagowanie zdrowego stylu życia oraz zwrócenie uwagi na racjonalne odżywianie.

0
Dodaj Komentarz
  • 20
  • 12
  • 28