Mały kucharz – wielka sprawa! Ekologicznie i zdrowo w naszej szkole
Zdrowe nawyki żywieniowe najlepiej
kształtować od najmłodszych lat
– dlatego nasi uczniowie wzięli udział
w wyjątkowych warsztatach kulinarnych.
W specjalnych czapeczkach i fartuszkach,
jak prawdziwi kucharze,
samodzielnie przygotowywali swoje wypieki!
Podczas zajęć dzieci nie tylko
nauczyły się podstaw pracy z ciastem,
ale również rozmawiały o tym,
dlaczego warto wybierać zdrowe, lokalne produkty.
Dowiedziały się też,
jak domowe gotowanie może ograniczyć produkcję odpadów
– mniej plastiku,
więcej naturalnych smaków!
Wszystko odbyło się w duchu ekologii:
bez zbędnych opakowań, z szacunkiem dla żywności
i z uśmiechem na twarzach.
To połączenie nauki i zabawy,
które z pewnością zostanie
z nami na dłużej.
Bo zdrowe jedzenie to nie tylko kwestia diety
– to też troska o planetę!