17.04.2025

Mały kucharz – wielka sprawa! Ekologicznie i zdrowo w naszej szkole

Zdrowe nawyki żywieniowe najlepiej

kształtować od najmłodszych lat

– dlatego nasi uczniowie wzięli udział

w wyjątkowych warsztatach kulinarnych.

img

W specjalnych czapeczkach i fartuszkach,

jak prawdziwi kucharze,

samodzielnie przygotowywali swoje wypieki!

Podczas zajęć dzieci nie tylko

nauczyły się podstaw pracy z ciastem,

ale również rozmawiały o tym,

dlaczego warto wybierać zdrowe, lokalne produkty.

img

 

Dowiedziały się też,

jak domowe gotowanie może ograniczyć produkcję odpadów

– mniej plastiku,

więcej naturalnych smaków!

Wszystko odbyło się w duchu ekologii:

bez zbędnych opakowań, z szacunkiem dla żywności

i z uśmiechem na twarzach.

img

To połączenie nauki i zabawy,

które z pewnością zostanie

z nami na dłużej.

Bo zdrowe jedzenie to nie tylko kwestia diety

– to też troska o planetę!

0
Dodaj Komentarz
  • 2
  • 8
  • 1