04.05.2024
Talerz zdrowego żywienia
Co jeść i w jakich proporcjach, a czego unikać?
W naszej codziennej diecie, podobnie jak na talerzu, 50% powinny stanowić warzywa i owoce, 25% pełnoziarniste produkty zbożowe i 25% produkty będące źródłem białka (drób, ryby, nasiona roślin strączkowych, orzechy, jaja, produkty mleczne).
foto: https://ncez.pzh.gov.pl/abc-zywienia/talerz-zdrowego-zywienia/
7
117
Pozdrawiamy serdecznie 🌷🌞🌸🌹
🤗Miłego poniedziałku 🤗
😁Klikam i pozdrawiam 😁
👍Super 👍
----ڰۣ-🌺ڿڰ🌺ڿڰۣ🌺---------
▄▀▀▄▀▀▄ Witamy:)
▀▄───▄▀ Cieplutko pozdrawiam
──▀▄▀ ❤️ i życzymy miłego dnia :)
----ڰۣ-🌺ڿڰۣ-🌺ڿڰۣ🌺
🌟🌜Dobrej nocki i kolorowych snów⭐️🌜
🌟🌜Dobrej nocki i kolorowych snów⭐️🌜