21.05.2021

Dziesiąta zasada

w kierunku ograniczania marnowania żywności.

W tym tygodniu w w klasie drugiej odbyło się wielkie pieczenie gofrów. Rozpoczęliśmy od przygotowania produktów.Wsypaliśmy do miski wszystkie potrzebne produkty i dokładnie wymieszalismy je mikserem. Następnie, kiedy gofrownica była już odpowiednio nagrzana przystąpiliśmy do pieczenia. Wszędzie unosił się wspaniały aromat pieczonego ciasta. Dzieci z niecierpliwością czekały aż gofry będą gotowe. Każdy mógł sam zdecydować z czym będzie je jadł. Do wyboru była bita śmietana, dżem, cukier puder  i kolorowa posypka. Wszystkie wyglądały apetycznie, a smakowały jeszcze lepiej. Gofry były tak pyszne, że co niektórzy skorzystali z dokładki. Pozostałymi goframi poczestowaliśmy przedszkolaki, które były zachwycone naszym pomysłem. Dzieki temu nie zmarnowaliśmy ani jednej porcji, bo przecież każdy z nas wie, że nie należy marnować żywności.zmarnowaliśmy ani jednej porcji, bo przecież każdy z nas wie, że nie nalezy marnować żywności.

    

1
Dodaj Komentarz
  • 7
  • 8
  • 1
Komentarze