29.05.2017

Wiosna na talerzu

maj

SKOwe oszczędzanie to o zdrowie dbanie.

Uczniowie klasy IV postanowili przygotować i sprzedać wykonane przez siebie sałatki. Zajęcia kulinarne miały miejsce w środę.

Tego dnia dziewczynki i chłopcy przynieśli do szkoły różne owoce, warzywa, zielone dodatki oraz niezbędne przybory kuchenne do ich obróbki. Utworzone zostały dwie grupy, które z wielką radością przystąpiły do pracy.

W efekcie obierania, krojenia, mieszania i doprawiania powstały 2 sałatki: ze świeżych wiosennych warzyw i owocowa. Wszyscy przestrzegali podstawowych zasad higieny i bezpieczeństwa. Zadbano również o względy estetyczne.

Sałatki cieszyły się dużym zainteresowaniem wśród uczniów i pracowników szkoły. Do kupowania zachęcał wiosenny wygląd i świadomość, że dostarczamy naszemu organizmowi wielu witamin i składników mineralnych.

Nad całym przedsięwzięciem czuwała pani Maria Winek. Uczniowie spisali się znakomicie. Poradzili sobie z przygotowaniem, a także ze sprzedażą i osługą klientów. Za produkty do przygotowania sałatek dziękujemy rodzicom.

img

img

img

img

img

img

img

img

 

2
Dodaj Komentarz
  • 11
  • 7
  • 6
Komentarze