Oszczędnie, smacznie, zdrowo i kolorowo :-)
Podsumowanie akcji "Robimy SKO-wy przepiśnik ogórkowy"
8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania. To dobry czas na podsumowanie naszej akcji "Robimy SKO-wy przepiśnik ogórkowy". To znaczy miał być ogórkowy, ale powstały dwa przepiśniki: warzywny i owocowy. Dzieci w klasach 1a, 1b i 2c zorganizowały w swoich salach wystawki przetworów oraz zaprezentowały przepisy, które są stosowane w ich domach. Podczas rozmów o przetworach doszliśmy do następujących wniosków:
- Dzięki samodzielnie robionym przetworom można zaoszczędzić
- Przetwory domowe są smaczne, bo robimy je wg własnych upodobań
- Są zdrowe, bo nie zawierają sztucznych konserwantów
- Dzięki nim nie marnujemy owoców i warzyw
- Zimą urozmaicają posiłki
- Można wymieniać się przepisami
- Można się także czegoś nowego nauczyć
Przepiśniki oraz zdjęcia z naszej akcji trafiły na naszą SKO-wą gazetkę.
Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli !!
Brawka dla WAS.
Serdecznie pozdrawiamy i do Orzysza Was zapraszamy.