08.11.2019

Oszczędnie, smacznie, zdrowo i kolorowo :-)

Podsumowanie akcji "Robimy SKO-wy przepiśnik ogórkowy"

     img

   8 listopada obchodzimy Dzień Zdrowego Jedzenia i Gotowania.  To dobry czas na podsumowanie naszej akcji  "Robimy SKO-wy przepiśnik ogórkowy". To znaczy miał być ogórkowy, ale powstały dwa przepiśniki: warzywny i owocowy. Dzieci w klasach 1a, 1b i 2c zorganizowały w swoich salach wystawki przetworów oraz zaprezentowały przepisy, które są stosowane w ich domach. Podczas rozmów  o przetworach doszliśmy do następujących wniosków:

- Dzięki samodzielnie robionym przetworom można zaoszczędzić

- Przetwory domowe są smaczne, bo robimy je wg własnych upodobań

- Są zdrowe, bo nie zawierają sztucznych konserwantów

- Dzięki nim nie marnujemy owoców i warzyw

- Zimą urozmaicają posiłki

- Można wymieniać się przepisami

- Można się także czegoś nowego nauczyć

img

Przepiśniki oraz zdjęcia z naszej akcji trafiły na naszą SKO-wą gazetkę.

img

imgimg

imgimg

img

imgimg

imgimg

img

img

imgimg

img

 img

2
Dodaj Komentarz
  • 10
  • 7
  • 1
Komentarze