27.10.2014

Winogronowe jeżyki

Winogrona są niezastąpione jesienią, ponieważ zwiększają odporność organizmu.

copy5_of_DSC_0417.jpg

Winorośl należy do najstarszych roślin uprawianych przez człowieka - historia sięga czwartego tysiąclecia przed naszą erą. Winogrona są tak smacznymi i wartościowymi owocami, że najchętniej jadamy je na surowo.

copy_of_DSC_0418.jpg

Winogrona to jedna z najsmaczniejszych przekąsek, które zdecydowanie mogą zastąpić nam niezdrowe i tuczące słodycze. Zamiast sięgać po chipsy, galaretki w czekoladzie lub czekoladowe batoniki, nie tylko te z nadzieniem, lepiej zjeść kilkanaście soczystych winogron.

copy2_of_DSC_0423.jpg

Uczniowie z klasy trzeciej wykonali z winogron smakowite jeżyki

DSC_0422.jpg

DSC_0419.jpg

Zapamiętaj ->>> Zawarte w winogronach witaminy z grupy B, tiamina i niacyna, także przyczyniają się do polepszenia sprawności naszego umysłu, umiejętności szybszego uczenia się i łatwiejszej koncentracji.

2
Dodaj Komentarz
  • 25
  • 21
  • 3
Komentarze