Winogronowe jeżyki
Winogrona są niezastąpione jesienią, ponieważ zwiększają odporność organizmu.
Winorośl należy do najstarszych roślin uprawianych przez człowieka - historia sięga czwartego tysiąclecia przed naszą erą. Winogrona są tak smacznymi i wartościowymi owocami, że najchętniej jadamy je na surowo.
Winogrona to jedna z najsmaczniejszych przekąsek, które zdecydowanie mogą zastąpić nam niezdrowe i tuczące słodycze. Zamiast sięgać po chipsy, galaretki w czekoladzie lub czekoladowe batoniki, nie tylko te z nadzieniem, lepiej zjeść kilkanaście soczystych winogron.
Uczniowie z klasy trzeciej wykonali z winogron smakowite jeżyki
Zapamiętaj ->>> Zawarte w winogronach witaminy z grupy B, tiamina i niacyna, także przyczyniają się do polepszenia sprawności naszego umysłu, umiejętności szybszego uczenia się i łatwiejszej koncentracji.
zostawiam głos
Wysokienice z wieczornym głosikiem pozdrawiają :)