06.06.2013

Zobaczcie co robiliśmy w restauracji "Zapiecek" w Suchaczu.

W środę 5 czerwca uczniowie z klasy I i II  odwiedzili restaurację Zapiecek, gdzie zorganizowane były dla nich warsztaty serowarskie z wyrobu masła, sera oraz pieczenia chleba metodą tradycyjną. Dzieci  własnoręcznie ubijały masło, wyrabiały ciasto chlebowe oraz  były świadkiem powstania pysznego sera.

Każdy z uczestników otrzymał dyplom z ukończonych warsztatów serowarskich oraz zabrał swój mini chleb i masło do domu.

P1040119.JPG

jola.bmp

P1040057.JPG

P1040066.JPG

P1040068.JPG

P1040069.JPG

P1040075.JPGP1040077.JPG

P1040079.JPG

P1040086.JPGP1040088.JPG

P1040100.JPGP1040106.JPG

P1040112.JPG

P1040130.JPG

P1040062.JPG

P1040076.JPGP1040102.JPG

P1040133.JPG

P1040135.JPGP1040138.JPG

P1040144.JPGP1040146.JPG

P1040151.JPGP1040154.JPG

1
Dodaj Komentarz
  • 3
  • 8
  • 5
Komentarze