Od ziarenka do bochenka
Oszczędzamy i szanujemy chleb
Sposób powstawania chleba jest jednym z tematów realizowanych w klasie trzeciej. Uczniowie poznają wówczas rodzaje zbóż oraz produkty z nich wytwarzane. Podsumowaniem tych zajęć była wycieczka do Piekarni PSS Społem w Górze, na którą udali się w dniu 28 września uczniowie klasy III b. Dzięki pracownikom piekarni trzecioklasiści obejrzeli maszyny do wyrobu ciasta chlebowego. Duże wrażenie wywarł na nich ogromny piec do wypiekania pieczywa. Mieli oni też możliwość zapoznania się z kolejnymi etapami wypieku chleba. Oprowadzający umożliwili dzieciom zrobienie własnych bułeczek z ulubioną posypką. Wycieczka ta była doskonałym sposobem na poznanie zawodu piekarza. W całej piekarni rozchodził się cudowny zapach pieczywa co sprawiło, że dzieci z wielkim apetytem zjadły świeżo upieczony chleb i bułeczki. Dziękujemy serdecznie kierownikowi p. Weronice Zając za umożliwienie poznania piekarni, a pracownikom za profesjonalne przekazanie wiedzy na temat – Od ziarenka do bochenka
SUPER ZDJECIE FAJNIE
Najpierw szliśmy do miejsca gdzie się robi chleby, jak już dotarliśmy to usiadliśmy i robiliśmy ciasto na bułeczki,potem jedliśmy chleb który był bardzo pyszny, to był najfajnieszy dzien na świecie i bardzo dobrze to wspominam.
było bardzo fajnie
JEDLISIMY CHLEBEK
Chlebki które sami robiliśmy były bardzo dobre.
hleb
jedliśmy chlebek
EM TEN JEDEN CHŁOPN GDY ZJE ZA DURZO SŁODYCZY XD KOCHAM TO
fajne zdjecie i fajna piekarnia
było fajnie w piekarni
najlepszy jest świeży chleb
fajne
dużo chleba i mąki
Zaglądamy i serdecznie pozdrawiamy :)