30.11.2011

Higiena odżywiania się.

Utrzymanie dobrego stanu zdrowia w znacznym stopniu zależy od poziomu higieny osób, które produkty sprzedają, przechowują i przyrządzają żywność. Jeśli ktoś z nich zlekceważy higienę, konsekwencje mogą być groźne dla organizmu człowieka. Na zajęciach przyrody w kl.IV uczniowie pod kierunkiem p. Aliny Pieczki uczyli się, jak przechowywać produkty żywnościowe, jak powinna wyglądać kuchnia i narzędzia w niej używane przed przystąpieniem do prac kulinarnych. Bardzo ważna rzecz, która została uczniom tylko przypomniana jest higiena naszych rąk przed przystąpieniem do robienia potraw. Lekcja ta na długo zostanie w pamięci uczniów. Dzięki części teoretycznej i praktycznej w której dzieci same omawiały, gdzie i jak przechować zgromadzone produkty, higiena odżywiania będzie wzorowa.

 

DSC02890.JPG

 

DSC02889.JPG

 

DSC02888.JPG

4
Komentarze