22.05.2018

Wiosenne kanapki

 

Kolejnym przedsięwzięciem przedszkolaków były wiosenne kanapki.

Dzieci do pracy zabrały się z wielkim zaangażowaniem,

a panie czuwając nad wszystkim zadbały o higienę przygotowywanego posiłku,

jak również estetykę jego podania.

Najpierw jednak dzieci zapoznały się z piramidą żywienia i dowiedziały się

jak mają się odżywiać, aby być zdrowym.

 

Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich.

 Kolejnym etapem pracy było przygotowywanie zdrowych kanapek

z wędliną, jajkiem, żółtym serem, ogórkiem, szczypiorkiem i oczywiście

wiosennym przysmakiem - rzeżuchą, którą kilka dni wcześniej dzieci same zasiały.

                 Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich. Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich.

Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich.

Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich.

               Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich. Zdjęcie użytkownika Niepubliczne Przedszkole w Ługach Wielkich.

 

Pomysłów na zdrową kanapkę było dużo.

Przy pracy przedszkolaki zdobyły wiele umiejętności,

a przede wszystkim uczyły się samodzielności.

Na koniec to już nikt nie mógł się oprzeć,

aby nie zjeść własnoręcznie przygotowanej kanapeczki.

 

 Podobny obraz

1
Dodaj Komentarz
  • 6
  • 10
  • 4
Komentarze