Wiosenne kanapki
Kolejnym przedsięwzięciem przedszkolaków były wiosenne kanapki.
Dzieci do pracy zabrały się z wielkim zaangażowaniem,
a panie czuwając nad wszystkim zadbały o higienę przygotowywanego posiłku,
jak również estetykę jego podania.
Najpierw jednak dzieci zapoznały się z piramidą żywienia i dowiedziały się
jak mają się odżywiać, aby być zdrowym.
Kolejnym etapem pracy było przygotowywanie zdrowych kanapek
z wędliną, jajkiem, żółtym serem, ogórkiem, szczypiorkiem i oczywiście
wiosennym przysmakiem - rzeżuchą, którą kilka dni wcześniej dzieci same zasiały.
Pomysłów na zdrową kanapkę było dużo.
Przy pracy przedszkolaki zdobyły wiele umiejętności,
a przede wszystkim uczyły się samodzielności.
Na koniec to już nikt nie mógł się oprzeć,
aby nie zjeść własnoręcznie przygotowanej kanapeczki.
Brawo przedszkolaki! Pozdrawiamy :)