18.04.2015

Kulinarne wariacje z owoców i warzyw

17 kwietnia 2015 roku w naszej szkole zawitali uczniowie Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni.  Wraz z opiekunami przedstawili sposób tworzenia dekoracji z owoców i warzyw, zwany CARVINGIEM. Rękodzieła – kwiaty, zwierzęta – zostały wykonane na oczach uczniów oraz nauczycieli.

Nasi goście rozpoczęli od wycinania różnych kształtów z rzepy, marchewek i ogórków. Przedstawione zostały również zasady wykonywania dekoracji w arbuzach. Przedstawiciele tamtejszej szkoły kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych pokazali uczniom jak wykonać artystyczne łabędzie z jabłek, ponadto chętnie udzielali wskazówek przy wykonywaniu dekoracyjnych kanapeczek i koreczków.
Zachwycające arcydzieła wywoływały uśmiech na twarzach wszystkich zgromadzonych. Prowadzący zachęcali do podejmowania prób samodzielnego tworzenia, a na koniec wręczyli uczniom piękne róże wykonane z marchewek i szczypiorku.


3
Dodaj Komentarz
  • 11
  • 12
  • 25
Komentarze