18.04.2015
Kulinarne wariacje z owoców i warzyw
17 kwietnia 2015 roku w naszej szkole zawitali uczniowie Zespołu Szkół Agrotechniczno-Ekonomicznych w Weryni. Wraz z opiekunami przedstawili sposób tworzenia dekoracji z owoców i warzyw, zwany CARVINGIEM. Rękodzieła – kwiaty, zwierzęta – zostały wykonane na oczach uczniów oraz nauczycieli.
Nasi goście rozpoczęli od wycinania różnych kształtów z rzepy, marchewek i ogórków. Przedstawione zostały również zasady wykonywania dekoracji w arbuzach. Przedstawiciele tamtejszej szkoły kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych pokazali uczniom jak wykonać artystyczne łabędzie z jabłek, ponadto chętnie udzielali wskazówek przy wykonywaniu dekoracyjnych kanapeczek i koreczków.
Zachwycające arcydzieła wywoływały uśmiech na twarzach wszystkich zgromadzonych. Prowadzący zachęcali do podejmowania prób samodzielnego tworzenia, a na koniec wręczyli uczniom piękne róże wykonane z marchewek i szczypiorku.

















3
5
Było bardzo fajnie i smacznie!
Piekne dzieła z arbuza :)
Ale świetne warsztaty ...