Jak oszczędzać na jedzeniu?
Kilka praktycznych sposobów, jak oszczędnie gospodarować produktami żywnościowymi.
Bardzo ważne w obniżaniu kosztów zakupów spożywczych jest rozeznanie, co gdzie można kupić najtaniej. Jednak w jednym sklepie tańsze mogą być np. płatki śniadaniowe, a droższa może być np. mąka, dlatego warto kupować w różnych sklepach różne tańsze rzeczy. Aby oszczędzić na jedzeniu(a dalej jeść tyle samo), można przygotować jedzenie dla tylu osób ile jest w domu, tak aby nie zostało jedzenia, które trzeba wyrzucić.W sklepach na wysokości twojego wzroku i rąk wystawiane są produkty droższe i zazwyczaj nieróżniące się jakością od tych tańszych, po które trzeba się schylić lub wspiąć na palce, dlatego niekiedy warto zignorować produkty na środkowych półkach.
Autor: Karol K.
Zgadzam się z Karolem, należy zawsze kupować tyle jedzenia, ile zjemy. Wyrzucanie jedzenie, to wyrzucanie pieniędzy. Pamiętajmy, że z resztek w lodówce też można przygotować coś pysznego.