Dzień Jabłka
Z okazji „ Dnia jabłka” uczniowie z klasy II wykonali smaczną i zdrową sałatkę owocową. Dzieci przyniosły różne świeże owoce – były gruszki, śliwki, jabłka, brzoskwinie, pomarańcze, banany, kiwi i inne. Po zapoznaniu się z zasadami bezpiecznego posługiwania się nożem i po dokładnym umyciu rąk, nasi mali kucharze zabrali się do krojenia owoców. Później dzieciaki z wielkim apetytem przystąpiły do jej degustacji. Wszystkim bardzo smakowała i nikogo nie trzeba było namawiać do jej spróbowania - z pewnością dlatego, iż została zrobiona własnoręcznie przez nich. Uczniowie mają dużą wiedzę na temat zdrowego odżywiania. Wiedzą, że aby być zdrowym należy m. in. spożywać dużo warzyw i owoców, gdyż są one źródłem wielu witamin, chronią i wzmacniają nasz organizm.