24.03.2017

Wiosennie, zielono i smacznie

O tym, jak...zdrowo powitaliśmy wiosnę

21 marca SKO-wicze powitali wiosnę. Hasło wywoławcze tegorocznego Dnia Wiosny to "zdrowa przekąska". Pomysł podsunęło SK PCK, zaaprobował go Samorząd Uczniowski. Efekt był rewelacyjny. Nie dosyć, że szkolny hol zazielenił sie od wiosenno-zielonych strojów, to jeszcze wypełniła go paleta owocowych zapachów. Aromat świeżo wyciskanych soków skusił wszystkich SKO-wiczów, którzy ustawili się po szklaneczkę zdrowiutkiego picia. W przekąskowej ofercie znalazły się także: zdrowe kanapki, domowe ciasta i galaretki, owocowe szaszłyki, sorbety, jogurty, sałatki owocowe i warzywne, bezcukrowe, bananowe muffinki.
Pokazaliśmy, że zamiast śmieciowego jedzenia kupowanego w sklepach, można zjeść coś  ciekawie przyrządzonego, kolorowego i zdrowego.

SKO-wicze oszczędzają, jak widac także na zdrowiu!!! 

imgimg

 

 

 

10
Dodaj Komentarz
  • 21
  • 1
  • 2
Komentarze