27.02.2018

Międzynarodowy Dzień Niedźwiedzia Polarnego

27 luty

Niedźwiedzie polarne to jedne z największych niedźwiedzi: dorosłe samce mogą ważyć nawet ponad 700 kg! Zamieszkują Arktykę i przez większą część swojego życia są związane z morzem, traktując kry lodowe jak dryfujące platformy do polowania na tłuste foki, zwłaszcza nerpy, a na lądzie poruszają się głównie wzdłuż skutych lodem brzegów, gdzie polują także na ptaki, gryzonie, młode morsy. 

img  img     

img

 

18
Dodaj Komentarz
  • 9
  • 5
  • 4
Komentarze