15.02.2016

Leczo wegetariańskie :)

Składniki

  • 4 papryki w różnych kolorach
  • 5 mniejszych pomidorów
  • 1 cukinia
  • 1 mały bakłażan
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 cebula
  • 1/4 papryczki chili
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • 200 g pieczarek
  • słodka i ostra papryka w proszku
  • zioła prowansalskie
  • sól, świeżo zmielony pieprz

 

Przygotowanie

  1. Czosnek obierz i posiekaj w drobną kostkę. Cebulę pokrój w piórka. W dużym garnku rozgrzej  dwie łyżki oliwy, wrzuć czosnek, aby delikatnie się podsmażył, dodaj cebulę oraz ćwiartkę papryczki chili. Pozostaw na ogniu mieszając co jakiś czas.

  2. Kiedy cebula się zeszkli dodaj pokrojoną w większą kostkę paprykę. Zwiększ ogień i dorzuć pokrojoną w jednocentymetrową kostkę cukinię.

  3. Po około 5 minutach dodaj pokrojonego w kostkę bakłażana i pieczarki pokrojone w plasterki. Gotuj przez około 15 minut mieszając warzywa. Dopraw solą, świeżo zmielonym pieprzem, słodką papryką.

  4. Następnie do garnka dołóż obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory. Na koniec całość dopraw odrobiną ostrej papryki i ziół prowansalskich. Pozostaw na ogniu jeszcze przez około 15 -20 minut.

Smacznego !

 

img

48
Dodaj Komentarz
  • 14
  • 8
  • 6
Komentarze