09.02.2016

Koktajl truskawkowy :)

Sezon na truskawki dopiero przed nami, więc korzystam z domowych zapasów mrożonek. Z truskawek przygotowałam pyszny koktajl z dodatkiem mleka kokosowego. Połączenie owoców z nutą kokosową tworzy idealną kompozycję smakową.
 

Składniki:

400 g truskawek mrożonych, w sezonie świeże
400 ml mleka kokosowego
2 łyżeczki miodu
wiórki kokosowe i kilka truskawek do dekoracji
 

Sposób przygotowania

1. Do pojemnika blendera wrzuć truskawki, dodaj mleko kokosowe.
2. Składniki dokładnie miksuj. Koktajl możesz dosłodzić miodem. Jeszcze raz zmiksuj, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej konsystencji napoju.
3. Gotowy koktajl przelej do szklanek. Na wierzchu każdego połóż truskawki i posyp wiórkami kokosowymi.

 

Smacznego :)

 

img

76
Dodaj Komentarz
  • 5
  • 2
  • 14
Komentarze