13.03.2017

E JAK ETYKIETA, CZYLI ZWRÓĆ UWAGĘ, CO KUPUJESZ

 

ELEMENTY ETYKIETY

1.     Nazwa żywności: Jogurt Naturalny „Tola”

2.     Składniki: mleko pasteryzowane, odtłuszczone mleko w proszku, białka mleka, wapń, żywe kultury bakterii jogurtowych oraz Lactobacillus acidophilus LA5 i Bifidobacterium BB12.

3.     Substancje dodatkowe: nie występują w tym produkcie.

4.     Masa netto: 400 g

5.     Data minimalnej trwałości lub termin przydatności do spożycia: podany na wieczku jako „Należy spożyć do: 08.03.2011” oznacza, że po jego upływie środek spożywczy nie nadaje się do wykorzystania, w tym bezpośredniego spożycia.

6.     Warunki przechowywania i użycia: przechowywać w temperaturze od +1°C do + 8°C oznacza, że produkt należy trzymać w lodówce.

7.     Nazwa i adres producenta: Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska, ul. Borowej Góry 4, 22-300 Krasnystaw.

8.     Kraj lub miejsce pochodzenia: Polska (PL)

9.     Instrukcja użycia, jeśli zachodzi taka konieczność: w tym przypadku nie dotyczy.

10.  W przypadku napojów alkoholowych o zawartości alkoholu większej niż 1,2 % objętościowo, rzeczywista zawartość objętościowa alkoholu: nie dotyczy tego produktu.

11.  Informacja o wartości odżywczej: wartość energetyczna, zawartość białka, węglowodanów oraz cukrów, tłuszczu i kwasów tłuszczowych nasyconych oraz sodu w przeliczeniu na 200 g.

Źródło http://www.biedronka.pl/pl/jakosc/znakowanie/wartosc-energetycznaimg

 Julia VIa
234
Dodaj Komentarz
  • 12
  • 4
  • 7
Komentarze