27.10.2017

Zdrowie na talerzu

Jak zaoszczędzić, by potem zyskać?

                                        

to temat spotkania w oddziale przedszkolnym z pielęgniarką, które miało na celu propagowanie zdrowego stylu życia.

Zachęciła dzieci, aby wspólnie z domownikami próbowali przygotować zdrowe posiłki. Przekazała dzieciom, że zdrowie ich i domowników to dobry kapitał, który pozwala osiągnąć cele, satysfakcję i spełnienie w życiu.

 

Dzieci dostały przepis na domowy jogurt.

Oto on:

* 1/2 litra mleka

* 600 ml.jogurtu naturalnego

Następnie lekko podgrzać mleko i jogurt i przelać do słoika.

Owinąć ściereczką i zostawić na 12 godzin w ciepłym miejscu.

Przed podaniem jogurt należy schłodzić około 8 godz. Gotowe:-)

Można podać z płatkami lub ulubionymi owocami. Smacznego:)

20
Dodaj Komentarz
  • 6
  • 15
  • 13
Komentarze