16.10.2020
Od ziarenka
... do bochenka
Uczniowie klasy trzeciej uczestniczyli w zajęciach, podczas których dowiedzieli się,
jak powstaje chleb, poznali różne rodzaje pieczywa i zboża
oraz tradycje związane z chlebem.
Nie zabrakło również degustacji przyniesionego przez dzieci pieczywa.
Chleb w naszej diecie odgrywa bardzo ważną rolę.
W Polskiej tradycji zakorzeniony jest też ogromny szacunek do chleba,
więc nie marnujmy go !
Światowy Dzień Żywności obchodzony 16 października to świetny moment,
żeby uświadomić wszystkim problem niemarnowania żywności.
Razem możemy zadbać o środowisko i wspólne dobro !
5
19
╔╗╔╗ ╦ ╦ ╔░╔═╗╔═╗╔═╗
║╚╝║ ║ ╠╝ ░╠═░║░╗║░║
╩░░╩ ╩ ╚═╝ ╚═╝╚═╝╚═╝
╦═╗ ╔╗╦ ╦ ╔═╗
║░║ ║║║ ║ ╠═╣
╩═╝ ╩╚╝ ╩ ╩░╩
DZIEŃ________•
_____________• •
__DOBRY____ •)(•
___________•)),((•
__________•)))__(((•
________•))) _____(((•
______•)))_________(((•
____•)))_____|¯¯¯|____(((•
__•)))_______|___|______(((•
•)))_______MIŁEGO________(((•
___|________DNIA________|
___|__ |¯¯¯|______|¯¯¯|___|
___|__ |___|______|___|___|
___|____________________|___
POZDRAWIAMY CIEPLUTKO, CHOĆ DESZCZOWO :)
Pozdrawiam cieplutko wszystkich SKO - wiczów:))
Smaczne zajęcia:))
Domowy dżem i miód w połączeniu ze świeżymi wypiekami, to pychota:))